MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

 

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése

Projektazonosító: GINOP-7.1.6-16-2017-00004

Kedvezményezett neve: Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése

Konzorciumi tagok: Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. (konzorciumvezető), Badacsonytomaj Város Önkormányzata, Balatonfüred Város Önkormányzata, Folly Arborétum és Borászati Nonprofit Kft., Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft., Hévíz Város Önkormányzata, Magyar Turisztikai Ügynökség, Szigliget Község Önkormányzata, Tihany Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., Tihanyi Bencés Apátság/Magyar Bencés Kongregáció Szent Ányos Bencés Perjelség, Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Nonprofit Zrt.

Támogatás összege: 3.450.233.428 Ft

Hévíz Város Önkormányzat támogatási összege: 100.225.572 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.06.30.

A projekt tartalma: A Balaton-felvidék emblematikus helyszíneinek fejlesztésével új attrakciók jönnek létre (Esterházy nyaraló, Balatonfüred), országosan ismert helyszínek újulnak meg, színesedik a kínálat, nő a szolgáltatási szint és ezzel párhuzamosan az itt eltöltött idő. A projekt keretében a balatonfüredi Esterházy-kastély látogatóközponttá, a badacsonytomaji Kisfaludy út „élménysétánnyá” alakul, borászati kiállítással bővül a Folly Arborétum, valamint megújul a Szigligeti vár. Megvalósul a hévízi Festetics sétány egyedi térrendezése, a keszthelyi Festetics-kastély kapujának felújítása. Tihany belterületén az Echo dombon zöldövezeti negyed jön létre kulturális rendezvényhelyszínként. A Tihanyi Bencés Apátság mellett a „napváró terasz” megnyitására, a pincéjében az interaktív kiállítás megújítására kerül sor. A tihanyi Uradalmi Magtár az interaktív kiállítás mellett a jövőben információs pontként szolgál. A projekt része egy a térség teljes turisztikai kínálatát feldolgozó mobilalkalmazás fejlesztése is.

A projekt hévízi fejlesztése:

A hévízi Ady utcában a közlekedési felületek megújítása és látogatótérként való hasznosításhoz szükséges térrendezés történt, kialakításra került a Festetics sétány. A célcsoport igényeihez idomuló élmény érték növelő attrakciók megvalósításaként kültéri kiállítótér kialakítása valósult meg, melynek keretében kialakításra került egy modern, 21. századi, élményalapú látványelemekkel gazdagított, interaktív tematikus kiállítás.

CÍMKÉK

Balaton-felvidéki kultúrtáj világörökség várományosi helyszín turisztikai célú fejlesztése