MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az Úr áldása a jövőt építi

Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg Hévíz-Egregyen július 8-án a „Kultúrbarangolás Hévízen” elnevezésû Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) projekt keretében elkészült kálváriát. Az Árpád-kori Szent Magdolna-templomig vezető 14 stáció Túri Török Tibor keszthelyi szobrász alkotása.

A kálvária hossza mintegy 300 méter, a szintkülönbség pedig a kiindulási ponttól a keresztig 23,5 méter. A keresztút kialakításához több mint 10 tonna mészkövet használtak fel, a hegy lábánál a Zrínyi utca külterületi szakaszára pedig 1600 köbméter zúzott kő került.

Kepli József, Hévíz város alpolgármestere beszédében fontos mérföldkőnek nevezte a kálvária megépítését Hévíz, valamint Egregy városrész életében, hiszen ezzel az egregyi városrehabilitációs törekvések egyik kiemelt jelentőségû eleme valósulhatott meg.

Hévíz több mint 50 országból fogad külföldi vendégeket az év 12 hónapján. A kálvária átadása mérföldkő Hévíz és a térség életében egyaránt. A turizmuson túl azért is fontos, mert ezáltal mutatjuk azt is, hogy mi, itt élők a keresztény Európához tartozunk – mondta el Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, a térség országgyûlési képviselője.

Megköszönjük mindazt a szellemet, ami az alkotást vezérli, megköszönjük az alkotók tudását, fáradságát, személyes elköteleződését, a megszületett látványt – fogalmazott az ünnepélyes átadón a veszprémi érsek. – De valójában tekintetünk és az áldásunk a jövőre irányul. Mert abban hiszünk, és azt reméljük, hogy az Úr áldása, ami összekapcsol múltat és jövőt, az Istentől embernek kívánt jövőt építi.

A kálvária megközelíthető gyalogosan, kerékpárral, autóval, valamint vezetett séta keretében is látogatható.

 

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye