MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Különleges ballagás, különleges érettségi

Városunk végzős diákjai ma nem búcsúzhattak el a hagyományos módon iskolájuktól, társaiktól. Papp Gábor, Hévíz város polgármestere virtuálisan köszön el a diákoktól.

Kedves Végzősök!


Érettségi előtt állni soha nem könnyû időszak. Nektek most többszörösen is nehéz. Nem sok generáció mondhatja el magáról, hogy egy világjárvány közepén kellett megállnia a helyét és teljesíteni úgy, hogy az a teljesítmény élete egyik legfontosabbja is egyben. Otthonról, a szoros szakmai útmutatást és a mindennapos tanári kapcsolatokat nélkülözve, szinte egészen a magatok erejére hagyatkozva dolgoztok immár egy hónapja, és készültök a véghajrára, aminek ráadásul a kimenetele is bizonytalan.
Számomra minden diák, és különösen minden végzős diák a mindennapok hőse ma. Elismerésem és tiszteletem a tiétek, és a szüleiteké, akik igyekeznek nektek lelki támaszt, biztonságot nyújtani ebben a hányatott időszakban.
Köszönet és tisztelet mindazoknak, akik úgy döntöttek: helytállnak, nekivágnak, végigcsinálják ezt a rendkívüli munkát, rendkívüli körülmények között!


Kedves Érettségizők!
Szülőként és városvezetőként is fáj a szívem, hogy a nagy hajrá előtt az egyik legszebb, legmagasztosabb napról, a ballagás napjáról is le kellett mondanotok. Négy gyermekem ballagását nézhettem végig büszkén, meghatódva, és lehet, hogy nekem is le kell mondanom arról, hogy ötödik gyermekemnél ugyanezt megtehessem. De nagyon bízom benne, hogy iskolavezetőtök, osztályfőnökötök módot fog találni arra, hogy méltó búcsút vehessetek iskolátoktól, tanáraitoktól, iskolatársaitoktól.
Ettől az élménytől nem foszthat meg titeket senki és semmi, és én hiszek benne, hogy gyermekeiteknek, unokáitoknak el tudjátok majd mesélni: tudjátok, ilyen volt, amikor én búcsút vettem az iskolámtól…!


A Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez írja: "A rajtunk most átvonuló zivatar annak előjele, hogy egünk nemsokára kiderül, s jobb napokat fogunk látni, mert lehetetlen, hogy akár a baj, akár a jó örökké tartson, s ebből az következik, hogy mivel a baj már soká tart, a jónak közel kell lennie."
Azt kívánom, ez a jó mielőbb érkezzen el hozzánk, hozzátok! Szorítok nektek az eredményes érettségiért, a sikeres felvételiért, és azért, hogy a végén minden jóra forduljon, mert a jónak már közel kell lennie!


Papp Gábor polgármester