MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Különleges gyertyagyújtás

A hagyományostól eltérően, közönség nélkül gyújtottak gyertyát a város adventi koszorúján.

A Festetics téri koszorún az első gyertyát Papp Gábor polgármester és Kiss László esperes gyújtotta meg.

- Különös ez az idei adventi várakozás. Oly sok mindenről le kellett mondanunk ebben az évben, és sajnos ez most is folytatódik: nem gyûlhetünk össze mi, hévíziek itt, a város adventi koszorúja körül, hogy együtt örülhessünk a karácsony közeledtének, közös imádsággal fordulhassunk az Úrhoz a várakozás első vasárnapján.

De szerencsések is vagyunk, hiszen ez a helyzet megadja számunkra azt, ami az adventi időszak legfontosabb üzenete, valódi lényege: megadja a befelé fordulás lehetőségét…azt, amikor magunkban kell megtalálnunk a békét, a harmóniát, a szeretetet és a Megváltót, akinek érkezését minden vasárnappal közelebb tudhatjuk.

Most, a várakozáshoz felékesített otthonokban, amikor az adventi koszorúkon meggyújtjuk az első adventi gyertyát, a HIT gyertyáját, merítsünk példát azokból a mindenkori keresztényekből, akiknek a hitük adott erőt az üldöztetések, a háborúk, az éhínségek, a járványok idején. Hittek abban, hogy a Megváltó eljön közéjük és segítségük, támaszuk, vigaszuk lesz.

Nekünk, most, itt, különösen nagy szükségünk van a hitünkre és őseink hitére. Amikor a koszorún az első gyertyát meggyújtjuk, annak lobogó lángjából meríthetünk hitet küzdelmeinkhez, melyeket egészségünkért, családtagjainkért, városunkért vívunk.

És a hit gyertyájánál imádkozzunk azokért, akiknek most nem adatik meg, hogy család vegye őket körül, akik kórházak falai között küzdenek életükért, egészségükért. Imádkozzunk értük és helyettük is, hogy szeretteik mielőbb visszakaphassák őket! - hangzottak el Papp Gábor polgármester gondolatai.