MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Várossá avatását ünnepelte Hévíz

Kiss Lászlót, a Hévízen négy évtizede munkálkodó esperes-plébánost tüntette ki az idei városnapon Hévíz város díszpolgára címmel Papp Gábor polgármester.

Hévíz várossá avatásának 27. évfordulóját ünnepelte ma, a városnapot megtisztelte jelenlétével Manninger Jenő kormánypárti térségi országgyûlési képviselő és dr. Takáts István, a Veszprémi Érseki Hivatal kancellárja.

Az ünnepség kezdetén dr. Takáts István a római katolikus, Péntekné Vizkeleti Márta a református, Honthegyi Zsolt az evangélikus egyház nevében mondott áldást a város polgáraira és vendégeire, majd Papp Gábor, Hévíz polgármestere mondott ünnepi beszédet.

Ebben elsőként a városi, térségi és hazai szempontból egyaránt kiemelkedő jelentőségû hírről, a novembertől Sármelléken, a Hévíz-Balaton Airporton induló pilótaképzésről számolt be.

  • A mintegy 4,8 milliárd forintnyi, norvég befektetők által indított beruházás a világ legdinamikusabban fejlődő iparágát, a légiközlekedést fejleszti, és további befektetőket fog vonzani a reptérre. 2012-ben vette át Hévíz városa a hányattatott sorsú sármelléki repülőtér üzemeltetését, amelynek sikerességét sokan kétkedve fogadtak a környezetünkben. Mi azonban a kezdetektől fogva hittünk abban, hogy ez a reptér nyugat-magyarországi regionális légikikötőként üzemelhet, és nem csupán a régió multimodális közlekedési csomópontjává válik, hanem logisztikai szolgáltató központként és iparterületként és mûködhet. Nem volt más választásunk: a hévízi minőségi vendégkör megcélzásához szükségünk volt a légi járatú megközelíthetőségre – mondta el a polgármester, hozzátéve: a repülőtér fejlesztésére tett valamennyi lépés a minőségi turizmust szolgálja, Hévíznek pedig ebben kell folyamatosan előrelépni a jövőben.

Papp Gábor beszédében azt is kiemelte: Hévíz eddigi eredményeinek elérésében minden itt élőnek, dolgozónak sok munkája van, közülük emelnek ki minden évben olyan személyeket, akik hozzájárultak ezekhez az eredményekhez.

Közéjük tartozik a város díszpolgáraként kitüntetett Kiss László, illetve a további díjazottak, akik a maguk szakterületén kiemelkedő eredményeket értek el: a Hévíz Város Közszolgálatáért díjban részesített dr. Szarkáné Lampert Anikó,  pedagógust, a Hévíz Város Fejlesztéséért díjban részesült Belovári Tamás stúdióvezető-operatőr,  a Hévíz Város Turizmusáért díjat kapott Verebélyi Vilmos, a Vilmos Pince mûködtetője, valamint a Hévíz Város Kultúrájáért díjjal kitüntetett Varga Endre, az Illyés-iskola zeneiskolai tagozatának igazgatója, a Musica Antiqua együttes vezetője.

A polgármester beszédében megköszönte a városért végzett munkájukat, és valamennyiük számára átnyújtotta az elismerő díjakat.

A kitüntetettek nevében Kiss László esperes-plébános, díszpolgár mondott köszönetet.

  • A Jó Isten támogatása mellett munkámban számíthattam kollégáim segítségére, kiváló szakemberekre, a Veszprémi Érsekség anyagi támogatására, és természetesen a hévízi önkormányzat és polgármester úr támogatására is. Az érdem tehát nem csak az enyém, és ezúton is hálásan köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállását – fogalmazott Hévíz új díszpolgára.

A városnapon az Illyés-iskola énekkara dalokkal köszöntötte a vendégeket, az ünnepséget követő fogadáson pedig Manninger Jenő országgyûlési képviselő méltatta Hévíz eredményeit pohárköszöntő beszéde során.