MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Vasdiploma, arany oklevél

A közelgő pedagógus naphoz kötődően két díszokleveles pedagógust köszönthettünk a mai napon.

Czencz Ágnes óvónő 65 éve szerzett diplomát, számára vasdiplomát adhatott ma át Papp Gábor, Hévíz város polgármestere. Dr. Soós Attiláné 50 éve lett pedagógus, őt arany oklevéllel köszöntötte fel a polgármester. Az átadás a Városházán zajlott, bensőséges keretek között.

Papp Gábor polgármester elmondta:

Önkormányzatunk minden esztendőben gondot fordít arra, hogy nyugdíjas pedagógusait diploma átvételük jubileuma alkalmából köszöntse, számukra dísz diplomát igényeljen és azt méltó keretek között adja át. Ezzel is szeretnénk megköszönni azt a munkát, melyet városunk ifjúságáért végeztek, és szeretnénk elismerni azt az életmûvet is, mellyel ők büszkélkedhetnek és amelyre mi is büszkék lehetünk.

A járványhelyzet és az abból fakadó rendezvénytartási, szervezési tilalmak miatt a szokásos városi pedagógus napunkat nem tudjuk megtartani. Én a díszdiplomák átadásán túl így most ezt az alkalmat szeretném felhasználni arra, hogy városunk pedagógusait köszöntsem, egyúttal megköszönjem munkájukat.

Soha nem volt könnyû pedagógusnak lenni, de kijelenthetjük, hogy a pandémia ideje minden eddiginél nagyobb kihívással járt óvónők, dadusok, tanítók, tanárok számára. Eddig ismeretlen helyzetekhez kellett a lehető leggyorsabban, legrugalmasabban alkalmazkodni, meg kellett birkózni a technika kihívásaival és nehézségeivel. Tudjuk azt is, hogy pedagógusaink a szellemi okítás mellett gyermekeink lelki életét is gondozzák, most azonban e téren is jóval nagyobb szerep hárult rájuk. Nem vitatható, hogy a gyermekeket megviselte a bezártság, a megszokott kis közösségeik hiánya, a mindennapi rutin elmaradása, hiányzott számukra a tanári közelség, a valódi kontaktus tanár és diák között. Köszönet mindazoknak, akik mindent megtettek azért, hogy ezeket a hiányosságokat valahogy pótolják. Akiknek fontos maradt a visszacsatolás, a messenger kapcsolat, akit bátran kereshettek, hívhattak szülők és gyermekek egyaránt, ha valahol elakadtak, ha valami gondjuk volt.

Városunk igyekszik segíteni a gyermekeket abban, hogy a veszélyhelyzet miatti lelki problémák oldódhassanak, hogy a kimaradt élményeket valamelyest pótolni lehessen. Többek között ezért is támogatjuk a nehézségek ellenére idén a negyedikesek és a tavalyi negyedikesek zalaszabari kirándulását. És azért, hogy azokat a szülőket is segíteni tudjuk, akik újra munkába állhattak és nehézségeik lennének a nyáron gyermekük felügyelete miatt, ismét szervezünk nyári napközis tábort. Tudjuk, milyen nehéz mindenkinek kilábalni a pandémia által okozott gazdasági, lelki problémákból, így a lehetséges eszközeinkkel önkormányzatunk is segít.

Még egyszer köszönöm minden pedagógus türelmét, kitartását, támogatását, kívánok mindenki számára nyugodtabb iskolai hónapokat, szorgalmas, lelkes gyerekeket, támogató szülőket!

 

A díszdiplomás pedagógusokról:

 

Czencz Ágnes óvónő 1956-ban szerezte óvónői oklevelét. Rezi majd Keszthely után, 1975-től az akkor indult hévízi óvoda munkatársa, vezetője volt 1998-as nyugdíjba vonulásáig. 25 éven át óvodai felügyelőként is dolgozott. Szakmai felkészültsége, hivatástudata, gyermekszeretete mindig is példa értékû volt. Példás a közéleti tevékenysége is: 25 éve tagja a Keszthelyi Helikon Kórusnak, dolgozik a hévízi múzeumban és a Hévízi Kulturális és Irodalmi Folyóirat szerkesztő bizottságában. Nyugdíjazása óta visszajár az óvodába, a gyerekek sószobai felügyeletét biztosítja.

Kiváló Pedagógus-díjjal, Zalai Pedagógiai Díjjal, Pro Kultúra Hévíz, Hévíz Város Közszolgálatáért és Brunszvik Teréz Díjjal büszkélkedhet.

2020-ban átvehette a Hévíz Város Díszpolgára kitüntető címet.

 

Dr. Soós Attiláné 1966-ban érettségizett a budapesti Corvin Mátyás Gimnáziumban. Képesítés nélküli tanárként 5 éven át tanított a budapesti Béla utcai Általános Iskolában, ez idő alatt végezte el a nyíregyházi Tanárképző főiskolát. 1970-ben szerzett tanári diplomát. Tanított Zalakoppányban, Lispeszentadorjánban, Zalaszentlászlón és az Alsópáhoki Általános Iskolában.