MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

745 millió Ft támogatási igény a Zala Termálvölgyéből
2009. január 12-én, hétfőn lezárult az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes pályázatainak első beadási határideje. A Zala Termálvölgye Egyesülethez összesen 51 támogatási kérelem érkezett be mindösszesen 745 millió forint igényelt támogatási összeggel.

A meghirdetett 4 támogatási lehetőség közül a Falumegújítás- és fejlesztésre 171 millió Ft támogatási igény ígérkezett a települési önkormányzatoktól, mely a főként a községeink köztereinek és játszótereinek megújítását célozza.
A Vidéki örökség megőrzésére a Hévízi és Zalaszentgróti kistérség területéről összesen 102 millió Ft támogatására nyújtottak be kérelmet.
A Turisztikai tevékenységek ösztönzésére -amely támogatási konstrukció iránt a legnagyobb igény mutatkozott-, mindösszesen 391 millió Ft igénylésére került sor a mintegy 250 millió Ft-os kerethez képest.
A mikrovállalkozások fejlesztésére kiírt lehetőségre a 33 településről összesen 11 db pályázat érkezett 81 millió Ft támogatási igénnyel.

A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) munkatársai mellett, a Zala Termálvölgye Egyesület is értékelni fogja. Az Egyesület munkaszervezetének munkatársai minden kérelemhez készítenek egy pontozási jegyzőkönyvet, amely - az előre megadott értékelési szempontok alapján - tartalmazza az adott kérelem által elért pontszámot.

Az Egyesület döntéshozó szervének 2009. január 30-áig kell az értékelt kérelmek pontszámait tartalmazó előzetes támogatási rangsort véglegesítenie, és az Irányító Hatóságnak (Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium) elküldenie.

Az Akciócsoport javaslata mellett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal is lefolytatja az értékelési eljárást (jogosultsági, formai, tartalmi vizsgálatok, hiánypótlás). A hosszadalmas eljárás miatt a pályázók a döntést legkorábban 2009 áprilisában kapják majd kézhez.

A következő támogatási kérelem benyújtási időszak május 1-31. között nyílik lehetőség. A jelenlegi támogatási lehetőségekről és további vidékfejlesztési célú pályázatokról az www.umvp.eu és www.zalatermalvolgye.hu , illetve telefonon és személyesen Hévíz kistérségi Helyi Vidékfejlesztési Irodában van lehetőség információt szerezni.

Helyi Vidékfejlesztési Iroda
Cím: 8380 Hévíz, Rákóczi u. 1-3. 227. iroda (Hotel Palota épületében)
e-mail: hevizi@vkszi.hu
irodavezető: Németh Csaba (tel: (30) 754 0429)

(Forrás: Helyi Vidékfejlesztési Iroda)