MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Hévízi-tó a Zöld 7-esben
A Magyar Televízió játékos természetvédelmi sorozatában bemutatott harminc helyszín közül a nézők választották ki hazánk hét természeti csodáját. A közönségszavazatok alapján a Hévízi-tó kiérdemelte a Zöld-7-es címet. A kitüntetést Ipolytarnócon, a Föld Napja alkalmából tartott díjkiosztón Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdő és Reumakórház főigazgatója és Balogh László, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója vette át.

A Magyarország hét legszebb természeti csodájának járó kitüntetést Kósa Somogyi György, a mûsort bemutató m2 csatorna igazgatója, Haraszthy László szakállamtitkár, a Természetvédelmi Hivatal vezetője, illetve Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át a nyertes természeti értékek képviselőinek – szerepel az MTV honlapján.
Az m2 mûsorában bemutatott harminc természeti érték közül a Hévízi-tó mellett a Füzéri Várhegy, az Ipolytarnóci ősmaradványok, a Kardoskúti Fehértó, az Őrség illetve két védett madarunk, a Kerecsensólyom és a Parlagi sas érdemelte ki a Zöld 7-es címet. A Magyar Televízió a természeti csodák további népszerûsítésére hétszer egymillió forint értékû társadalmi célú hirdetést ajánlott fel.

(Forrás: HÉVÍZI TV)