MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Másfél milliárd forint fejlesztésre
A régió kiemelt projektjeinek meghatározásakor a hévízi Szent András Reumakórház fejlesztésének 1,5 milliárd forintos támogatásáról hozott döntést szombathelyi ülésén a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.

A kiemelt projektek kategóriája azt jelenti, hogy a forrásra nem kell külön pályázni, ám a kormánynak jóvá kell hagynia. A regionális program korábban már egyértelmûvé tette, hogy a térségben a gyógyfürdők fejlesztését kívánja elősegíteni. Így a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő további beruházását 940 millió forinttal, a hévízi Szent András Reumakórház fejlesztését pedig 1,5 milliárd forinttal támogatja a program. A Tanács a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum további fejlesztésére is előirányzott 1,35 milliárd forintot.
- A kormány jóváhagyása remélem nem kétséges, noha Hévíz esetében az előterjesztés szerint még hiányzik az előzetes megvalósíthatósági tanulmány – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Manninger Jenő, aki Zala Megyei Területfejlesztési Tanács elnökeként a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja.

(Forrás: Hévíz Tv)