MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Önkéntes katonákat toboroznak

Elkezdődött a járásokban az önkéntes területvédelmi tartalékos századok kialakítása, feltöltése.

A Magyar Honvédség korábban átalakította és megújította önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát hoztak létre az ország valamennyi járásában. A cél, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő, mely természeti, ipari katasztrófák esetében, megelőzés, védelem céljából, vagy rendezvényeken segíti a hivatásos erők munkáját. A keszthelyi járás századparancsnoka, Szabadics Zoltán önkéntes mûveleti tartalékos százados hivatásos munkatársaival Hévízen is látogatást tett Papp Gábor polgármesternél.

- Szeretnénk a századot megalakítani, feltölteni, olyan férfiakat, de akár hölgyeket toborozni, akiket árvíz, vis maior helyzetek esetén, vagy rendezvényeknél tudunk mozgósítani – mondta el Szabadics Zoltán. - Az önkénteseket a járás 20 km-es körzetében vetjük be, számunkra fontos, hogy kellő helyismerettel rendelkezzenek, fontosnak érezzék térségük védelmét. Jó hír, hogy a honvédség forrásokkal is támogatja az önkéntesek munkáját.

- Önkormányzatunk támogatja a toborzást, a népszerûsítésben, információ átadásban szívesen vállalunk szerepet – jelezte Papp Gábor polgármester. – A toborzással, jelentkezéssel kapcsolatos szóróanyagok lakossághoz történő eljuttatásában tudunk segíteni. A találkozó során információként elhangzott: a területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan elméleti és gyakorlati tudást kapnak, amely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. Emellett protokolláris feladataik is lehetnek ünnepi megemlékezéseken, koszorúzásokon. Aki már most jelentkezni szeretne, az a zalaegerszegi toborzó ügyfélszolgálatnál, a kormányablakon keresztül is megteheti.

 

From: Lívia Varga [mailto:vargalivia.zh@gmail.com]