MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Sebességkorlátozást akarnak
Tavaly megszûnt a Hévíz teljes területére vonatkozó 40 km/h-s sebességkorlátozás. Azóta több baleset történt, valamint a lakosság részéről is mutatkozik igény a részleges sebességkorlátozás visszaállítására. Ennek lehetőségeit egy helyszínbejáráson vették számba az önkormányzat és a Közútkezelő Kht. Képviselői.

A Közútkezelő Kht. 2008-ban távolította el a település határát jelző táblák alól a 40 km/h-s sebességkorlátozást jelző táblákat.
- Úgy gondoltuk, hogy az általános sebességkorlátozásnál sokkal hatékonyabb a lokális mérséklés, ezért döntöttünk úgy, hogy visszaállítjuk a lakott területen általános 50 km/h- s sebességhatárt – indokolta a Magyar Közútkezelő Kht. döntését Büki Zoltán, a Kht. megyei osztályvezetője.
- Vannak olyan pontjai a városnak, amelyek fokozottan balesetveszélyesek, s amelyek indokolják a 40 km-es korlátozás visszaállítását. Engedély nem kell ahhoz, hogy az önkormányzat döntsön a korlátozásról, az állami tulajdonban lévő Ady és Széchenyi út esetében viszont szükséges a Közútkezelő Kht. hozzájárulása – mondta Babics Tamás, városfejlesztési csoportvezető.
- Az Ady utcai lefolyó melletti gyalogátkelőnél szeretnénk ismét visszaállítani a 40-es korlátozást, s ugyanez a tervünk a nagyparkoló előtti gyalogátkelőnél. Mindkét út nagy forgalma indokolja a lépés megtételét. A szükséges útburkolati jelek felfestését, a táblák kihelyezését úgy március végére el is tudjuk végezni – mondta Büki Zoltán.
- Nagy eredménynek tartom, hogy az Ady utca Alsópáhok felé vezető szakaszán a Közútkezelő képviselőivel megegyeztünk egy gyalogátkelőhely létesítéséről, a Szent András utcában pedig 40 km-re korlátozhatjuk majd a sebességet. Az Attila utca és a Jókai utca kereszteződésénél található tükör dőlésszögének megváltoztatása és a tükör lejjebb helyezése úgy tûnik megoldást jelenthet egy régi problémára. Az Egregyi utcába a gyermekek és az üdülővendégek nagy száma indokolná egy forgalomlassító berendezés elhelyezését – sorolta a bejárás tapasztalatait Gelencsér Hédi, a Hévízi Közbiztonsági Bizottság elnöke.
A kialakult elképzelésekről végleges döntést a városi önkormányzat képviselő-testülete hozhat.

(Forrás: HÉVÍZI TV)