MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Történelmi séta Hévízen
Október elejétől új programlehetőséggel bővült a hévízi idegenforgalmi kínálat. Hetente váltakozva – amíg az időjárás engedi - csütörtökön vagy szombaton a boldog békeidők Hévízével ismerkedhetnek meg mindazok, akik részt vesznek a történelmi sétán. A kirándulás teljesen ingyenes, bárki bárhol csatlakozhat, de a szervezők azt ajánlják, hogy elejétől a végéig tartsunk velük a kiránduláson.

Így tett az a körülbelül harmincfős csoport is, amelyik az első sétán már fél órával az indulás előtt a Tourinform Iroda előtt várakozott. Korábban ilyen programlehetőséget nem kínált a város.
- Rengeteg városvezető sétát szerveznek Hévízen is a szállodák és az utazási irodák, mégis két szempontból is újdonság a kezdeményezés. Egyrészt az egyéni turistáknak is szól a program, másrészt mindeddig nem volt olyan idegenvezetés, mely a városnak egy olyan meghatározó történelmi idejébe kalauzolta volna a látogatót, amelyre valóban büszkék lehetünk. Mi most mindezt megtesszük, méghozzá kosztümökbe öltözött idegenvezetők segítségével, akik magyarul, németül és angolul mondják el a legfontosabb információkat – mondta Horváth Orsolya, a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület marketing menedzsere.
- A Monarchiabeli régi békeidőknek, Hévíz hőskorának hangulatát idézzük fel. Meg kell mutatnunk mindazokat a történeti, építészeti, kulturális értékeket, amelyekre egy rövid belvárosi séta lehetőséget ad - ismertette Dr. Szarka Lajos, a Festetics Mûvelődési Központ igazgatója, aki személyesen kalauzolja az érdeklődőket.
Az első túrán fiatalok és idősek egyaránt részt vettek. - Nosztalgiázom egy kicsit, hiszen 1972-től 1978-ig egy párszor voltam már itt kezeléseken, és most újra előjön minden emlék. Nekem akkor is nagyon tetszett, s most is nagyon szépnek találom a várost - mondta Iván Sándorné. Testvére hozzátette: - Csepelről egy hétre érkeztünk Hévízre, egy kicsikét fürödni, s mellette minden szépséget szeretnénk megnézni és végigjárni, amit csak lehet, ahol el lehet tipegni-topogni, mert bizony fáj a lábunk. Mindent elmondanak, amit nem biztos, hogy egyedül felfedeznénk vagy elolvasnánk egy-egy tábla feliratát – tette hozzá Nagy Gyuláné.
A városnézés a Tourinform Irodától indul, az első megálló a Múzeum, ahol a helytörténeti termet, az orvostörténeti emlékeket láthatják az érdeklődők. Ezt követően a téli fürdő melletti Pantheonnál állnak meg a csoportok, majd a Schulhof sétányon haladnak tovább, végül a tófürdőt megkerülve a Deák téren ér véget a kirándulás.
A túrák pontos indulási időpontjáról részletes felvilágosítást személyesen a Tourinform Irodában (Hévíz, Rákóczi u. 2.) vagy telefonon a 83/ 540-131-es számon kaphatnak az érdeklődők.

(Forrás: HÉVÍZI TV)