MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

 

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00004 nagyPARKoló

A Nagyparkoló tér zöldfelületeinek fejlesztése és gyalogos közlekedési kapcsolatok kialakítása a fenntarthatóság jegyében

Beruházás helye: Zala megye 8380 Hévíz, 
- 8380 Hévíz, Nagyparkoló tér hrsz. 902/32
- 8380 Hévíz, Rudifürdő köz hrsz. 1118/3
Megítélt összeg: 200 000 000 HUF
Támogatás intenzitás: 100 %
Projekt kezdete: 2017.11.01
Projekt tervezett befejezése: 2020.10.23.
Kedvezményezett: Hévíz Város Önkormányzat
Cím: 8380, Hévíz, Kossuth L. u. 1.
Telefon: 83/500-833
Honlap: http://onkormanyzat.heviz.hu/
 

 

nagyPARKoló: A projekt célja a hévíz városközpontjában található, a város fő közlekedési tengelye, a Széchenyi utca és a helyi buszpályaudvar között elterülő ún. nagyparkoló tér felújítása. A felújítás nem érinti a parkolási felületeket, azok nagy részét továbbra is meg kívánjuk őrizni.

A tér azonban messze nem csak parkoló: számtalan üzlet és étterem található az azt körülvevő sétányokon, nagyobb rendezvények esetében rendezvénytérként is működik és általában véve ez a terület köszönti a Hévízre érkezőket. Ebből kifolyólag meg kívánjuk törni a tér parkoló voltát a zöldfelületek minőségi és mennyiségi növelésével és a zöldfelületekbe ágyazott, azokhoz kapcsolódó sétányok kialakításával. Túl kívánunk lépni a parkolókban megszokott gyep-fa kettősségen alapuló zöldfelületeken, innovatív és egyben esztétikus megoldások telepítését tervezzük, amelyek nem csupán esztétikusak, de a terület mikroklímájára is kedvezően hatnak (pl. esőkertek, többszintes zöldfelületek). Mindehhez kapcsolódva a terület csapadékvíz-elvezetését akképpen szeretnénk kiépíteni, hogy az lehetővé tegye a területre hulló csapadék összegyűjtését, tárolását majd a helyszínen történő felhasználását. Emellett, egy a területen található önkormányzati tulajdonban lévő épület felújítását tervezzük, amelyben azt követően gazdasági tevékenység települhet.
A 2014-20-as stratégiai programtervében kiemelt fontossággal jelenik meg a belvárosi területek, külön nevesítve pedig a nagyparkoló tér fejlesztésének igénye.

 

A nagyparkoló kivitelezése 2019. szeptember 30-án lezárult, a műszaki átadás-átvételi eljárás 2019. október 22-én sikeresen lezárult, valamint a városképhez arculatban illeszkedő utcabútorok beszerzése és telepítése megtörtént.

Gazdaságélénkítő tevékenység keretében megvalósult a önkormányzat tulajdonában lévő használaton kívüli épület (volt infopont) megújítása, mely lehetőséget teremt a nagyparkoló kapujában gazdasági tevékenység folytatására.

A kötelezendően megvalósítandó soft tevékenységek során a Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda ovisainak interaktív óvodai foglalkozás és rajzverseny, míg az Illyés Gyula Általános Iskola És Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak „Környezettudatos vagyok” általános iskolai vetélkedő és előadás kerül megtartásra. A város lakossága a Bor-és Gasztrokorzó rendezvényen Szemléletformáló Sátor került felállításra, ahol az a környezettudatos szemlélet és klímaváltozás témakörökben érdeklődők leltek válaszokra.

CÍMKÉK

A Nagyparkoló tér zöldfelületeinek fejlesztése és gyalogos közlekedési kapcsolatok kialakítása a fenntarthatóság jegyében