MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

untitled
Ortodox templom alapkövét tették le városunkban december 27-én.

Az ünnepélyes, szentmisével megtartott eseményen Márk metropolita, az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének kormányzó főpásztora és Papp Gábor, Hévíz város polgármestere, valamint a magyarországi, illetve a Hévíz-Keszthelyi Ortodox közösség képviselői helyezték el a leendő épület alapkövét az Ady utcában.
A templom építése tavasszal kezdődik, a 400 millió forintos beruházás kormányzati támogatással készül. Ahogyan Márk metropolita fogalmazott: választásuk azért esett Hévízre, mert itt a test és a lélek gyógyulása egyszerre válik lehetővé, és mert Hévíz büszkélkedhet azzal, hogy a legenda szerint Theodosius császár is a hévízi víznek köszönhette életét, s válhatott a Római Birodalom egyik legnagyobb hatású uralkodójává.
Papp Gábor polgármester elmondta: Hévíz számára megtisztelő volt az ortodox közösség megkeresése. A városban jelentős az orosz és ukrán turistaforgalom, az egyházmegye ezért már hosszú évek óta tart miséket is a városban. Az önkormányzattal egyeztetett tervek alapján egy 15-ször 15 méter alapterületû, 12 méter magas, jellegzetesen hagymakupolás templom épül fel a tervek szerint egy év alatt.