A robotika világába nyernek betekintést

A robotika világába nyerhetnek betekintést a Bibó-gimnázium diákjai egy nemzetközi pályázat segítségével.

A robotikával kapcsolatos ismeretek bővítésére nyert pályázatot Hévíz városa. Ennek keretében érkeztek korszerű eszközök a Bibó-gimnáziumba, erről számol be az alábbi híranyagunk és a mellékelt fotók.

Hévíz ismételten sikeresen szerepelt egy nemzetközi pályázaton, melynek keretén belül a Bibó István Gimnázium számára került beszerzésre egy, a nemzetközi standardoknak megfelelő, automata, programozható robotkar mintegy 13 millió forint értékben, valamint a program támogatására oktatói laptopok és számítástechnikai eszközök.

- Célunk, hogy a robotika tudományába nyújthassunk betekintést, gyakorlati, helyben használható, korszerű eszközök segítségével. A pályázat keretén belül a pedagógusok és a tanulók is képzésben részesülnek, az eszközök használata, valamint az alapvető programozási ismeretek elsajátítása érdekében. Együttműködést létesítettünk továbbá a szállító TC Informatika segítségével a Győri Széchenyi István Egyetemmel, mely biztosítani tudja a program sikeres zárása után is a továbbfejlődés lehetőségét mind az oktatók, mind a diákok számára - mondta el a projekt kapcsán Kepli József János polgármester.

Az eszközöket Nagy Boldizsár igazgató vette át az alpolgármestertől és az informatikai cég stratégiai igazgatójától, Németh Ferenctől.

CÍMKÉK