MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A városért végzett munkát ismerték el

Hévíz város képviselő-testülete által alapított kitüntetéseket adott át a 30. városnapon Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Hévíz Város Díszpolgára kitüntető címet nyújtott át a polgármester Fekete György részére.

Fekete György negyven éven keresztül dolgozott a turizmusban. Pályafutását különböző keszthelyi vendéglátó egységekben kezdte, 1980-tól a keszthelyi Helikon igazgatója lett. Tíz évvel később a szállodalánc három területi egységének lett a vezetője, ezzel párhuzamosan a négycsillagos hévízi volt Thermál szálloda igazgatói posztját is betöltötte.

A szervezeti átalakításokat követően 2002-től közel 5 éven keresztül a Hévíz-Balatoni Területi Igazgatóság első számú vezetőjének nevezték ki. Irányítása alá tartozott a Hévízi Thermal és Aqua Hotel, a keszthelyi Hotel Helikon, valamint a balatonfüredi Hotel Annabella és Hotel Marina. A szakember az évtizedek alatt rengeteget tett a hévízi gyógyszállodák sikeres mûködéséért, több szakmai szervezetben töltött be kulcsszerepet: a Magyar Szállodaszövetség alelnöke, valamint a Balatoni Regionális és a Hévízi Idegenforgalmi Bizottságban is vállalt feladatokat.

Fekete György a négy évtizedet felölelő pályafutása során nemcsak a Danubiuson belül, hanem hazai és nemzetközi szakmai körökben is méltó elismertséget szerzett. Cége iránti lojalitása, szakmai elhivatottsága, a nívós újdonságokra való fogékonysága, és nem utolsó sorban a mindenkori munkatársai iránt érzett elkötelezettsége okán a szállodaipar és az idegenforgalom kiemelkedő személyiségévé vált. 2001-ben Pro Turismo Díjjal, majd a Magyar Szállodaszövetség által alapított Az Év Szállodása Díjjal tüntették ki. 2009-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt polgári tagozatát vehette át.

„Hévíz Város Fejlesztéséért” díjat vehetett át Tamási Zsolt.

Tamási Zsolt 2014 januárjától kinevezett parancsnokként irányította a hévízi rendőrőrs munkáját. A rendőr alezredes szakmai tevékenysége, életútja is a térséghez, a megyéhez kötődik. Fő feladatának tartotta az itt élők mellett a pihenni, gyógyulni vágyók személyi és anyagi biztonságának megőrzését, védelmét. Aktívan részt vett a hévízi kamerarendszer kiépítésével kapcsolatos szakmai feladatok megvalósításában.

 „Hévíz Város Kultúrájáért” díjban részesült Buza Barnabás.

Buza Barnabás 1999. március 6-án játszott először a Hévíz labdarúgó csapatában középpályásként, tizenévesen. Tagja lett az NB II bajnokcsapatnak, majd egy évig játszott az NB I „B” osztályú csapatban is. Ezt követően 2012-ig folyamatosan a hévízi csapat tagja volt. A Buza Barnabás - Czafit Zsolt - Szabó Balázs féle középpálya az NB II legerősebb alakzatának számított.

A kispályás labdarúgás igazi mestere volt. Pályafutása befejezése után az 1949-ben alapított Hévízi Sportkör elnökhelyettese lett, majd fél éven keresztül szponzorálta a város neves nemzeti bajnokságban szereplő női kézilabda csapatát. A nehéz helyzetbe kerülő, csupa tizenévesből álló hévízi labdarúgó csapathoz önzetlen felajánlásával negyvenévesen csatlakozott.

Napjainkban is a Zala Megyei bajnokság meghatározó játékosa, középhátvédje. Rendkívül jó hatással van a körülötte játszó fiatalokra, és küzdeni tudása, eltökéltsége, a játék iránti alázata egyedülálló Zala megyében. Több mint 250 mérkőzést játszott a Hévízben, ezzel is beírva magát Hévíz sporttörténetébe.

 

„Hévíz Város Turizmusáért” díjban részesült  Nagy Rita.

Nagy Rita gyakornokként került a Danubius vállalathoz, majd a szakmai ranglétrát végigjárva vette át a két hévízi szálloda vezetését. A Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után értékesítési előadóként, majd szobafoglalás vezetőként dolgozott a Hévíz-Balatoni Területi Igazgatóság kötelékében, 2006 óta értékesítési vezetője, 2008 december óta pedig első számú értékesítési vezetője volt a Thermál és Aqua Hoteleknek. 2011. január 1-től 2022. januárjáig töltötte be a hévízi Danubius szállodák igazgatói pozícióját Fekete György nyugdíjba vonulását követően.

 

„Hévíz Város Közszolgálatáért” kitüntetést vehetett át Nagy Sándorné-

Nagy Sándorné a Hévízi Brunszvik Teréz Napközi Otthonos óvoda vezetője számára sohasem volt kérdés a hivatásválasztás. Óvónőként a rajz és a népmesék világa lett munkájának fő irányvonala. Megszerezte a báb csoportvezetői engedélyt is, amelynek birtokában vezette a csoportokat. Fontosnak tartja munkájában az őszinteséget, a folyamatos fejlődést. Jelmondata: „Szólj, gondolj, tégy jót, s minden szó, gondolat és tett, tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád”.

Köszönjük a városunkért végzett munkát!