MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Alakuló ülését tartotta az új képviselő-testület

Ünnepélyes alakuló ülését tartotta ma a város újonnan választott képviselő-testülete.

Az új testületi tagok, Papp Gábor polgármester, valamint a testületi ülésen titkos szavazással alpolgármesterré választott Kepli József János dr. Tüske Róbert jegyző előtt letette esküjét.
Az alakuló ülésen került sor a testület munkáját segítő bizottságok létrehozására, valamint azok képviselői és külsős tagjainak megválasztására. E ciklusban jogi-ügyrendi, turisztikai, gazdasági és városfejlesztési, valamint emberi erőforrások bizottsága készíti elő a testületi üléseken megvitatásra kerülő napirendeket. A külsős bizottsági tagok ugyancsak esküt tettek az alakuló ülésen.

A pénzügyi, turisztikai és városfejlesztési bizottság elnöke Gelencsér János lett, belsős tagja Fisli István és Lázár László, külsős tagja Karádi Szabolcs és Molnár László. Az emberi erőforrások bizottság elnökévé Fisli Istvánt választották, belsős tagja Naszádos Péter és Süténé Tüttő Beáta, külsős tagja Damina László és Bognár Balázs. A jogi és ügyrendi bizottság elnöke Süténé Tüttő Beáta, belsős tagja Naszádos Péter, a külsős dr. Gelencsér Anita.

Az ülésen Papp Gábor ismertette polgármesteri programját.

– A helyhatósági választás eredménye az előző két ciklusban megkezdett munka továbbvitelére adott számunkra felhatalmazást – bocsátotta előre Papp Gábor, aki legfontosabb feladatnak továbbra is a kiegyensúlyozott költségvetés megteremtését tartja.

Elengedhetetlen továbbá az intézmények és az önkormányzati szervek költséghatékony mûködtetése, az iskolák infrastrukturális feltételeinek javítása. Gondot kell fordítani a szociális támogatások biztosítására, figyelemmel kell lenni az idősekre, az egyedül élőkre, támogatni kell a fiatalok letelepedését. A pályázati lehetőségekre a jövőben is kiemelt figyelem irányul, s fókuszban marad a nemzetközi kapcsolatok gazdasági-turisztikai alapokon nyugvó bővítése is, sorolta a polgármester.

– A város turisztikai piacokon való további erősítése mindannyiunk érdeke, ehhez a jövőben is támogatni kell a minőségi fejlesztéseket, s ápolni a szereplőkkel a jó kapcsolatot. Fejlődésünk és továbblépésünk záloga a Hévíz–Balaton Airport, így annak fenntartása, fejlesztése ugyancsak elengedhetetlen. Szoros együttmûködésben kell dolgoznunk a térség településeivel, kiemelten Keszthellyel és Zalaegerszeggel, stratégiai fontosságú a velük való együttgondolkodás – szögezte le Papp Gábor.