MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Bővített, fejlesztett térfigyelő kamerarendszert adtak át

Bővült és modernizálódott a városi térfigyelő- és rendszámfelismerő kamerarendszer.

A városban élők, az itt vendégként tartózkodók biztonságát ezentúl modern, bővített kamera- és rendszámfelismerő rendszer jelenléte, folyamatos mûködtetése növeli Hévízen.
A rendszert az önkormányzat saját forrásból fejlesztette és bővítette 72 millió forint értékben, s a bővítés a közeljövőben folytatódik, erre további 17 millió forintot fordít a város.
A bővített térfigyelő rendszer átadására ma került sor a Városházán. A település közbiztonságát, a "Hévíz a béke és biztonság szigete" megnyugtató szlogent tovább erősítő fejlesztést dr. Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott, Manninger Jenő térségi országgyûlési képviselő, dr. Sipos Gyula megyei rendőr-főkapitány és Papp Gábor, Hévíz polgármestere méltatta és mutatta be a sajtó képviselői előtt.
Valamennyien kiemelték: országos viszonylatban Zala megye a legbiztonságosabb megye, Hévíz pedig a legbiztonságosabb település, s ez az egyik legkiemeltebb választási szempont a turizmus tekintetében.

A frekventált közterületeken, csomópontokon az első ütemben összesen 37 kamerát szereltek fel, melyeket a rendőrőrshöz és a közterület-felügyelethez kötöttek be. A város közigazgatási területére érkező utak „belépési pontjain” rendszámfelismerő kamerákat telepítettek, melyek értékelhető éjszakai képeket is képesek készíteni. A második ütemben további tíz új helyszínen 18 kamerát telepítenek.