MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Feszes, de stabil a város költségvetése

Hévíz Város Önkormányzat és intézményei 2022. évi költségvetése feszes, de stabil, mind a mûködési kiadások, mind a bevételek arányosan teljesülnek
Az önkormányzat nem áll csőd alatt, illetve fizetési felszólítás alatt lévő kifizetetlen számlája nincs. A Magyar Államkincstárnak a tartósan lejárt tartozásokat KGR rendszeren keresztül negyedévente jelenteni kell, de ezen jelentések rendre nullásak. Az elmúlt két évben egyébként példás, szigorú és józan takarékossági intézkedések lettek meghozva a város mûködése érdekében és dicséret minden önkormányzati intézmény és szakterület dolgozóinak, hogy kevesebben is, de teljesítik a munkájukat - tájékoztatta a sajtó képviselőit Papp Gábor, Hévíz város polgármestere egy, a napokban egy helyi képviselő megtévesztő írására reagálva.
- Számunkra az a legfontosabb, hogy a rendszert fenn tudjuk tartani. A nehézségek ellenére a megkezdett beruházások befejezésére törekszünk. Sőt mint tapasztalhatják, a fejlesztések nem állnak le. Ehhez persze sok munka, megfelelő tervezés, lobbi tevékenység és összefogás szükséges. Érezzük és tapasztaljuk, elsősorban Európában, így hazánkban is, hogy milyen gazdasági nehézségekkel kellett megküzdenie az elmúlt két évben nem csak az önkormányzatoknak, hanem minden vállalkozásnak, családnak. Városunk pedig arányaiban és hazai viszonylatban a legsúlyosabban érinti ez a válság. És sajnos még most jön a neheze.
Ebben a nehéz helyzetben egy képviselő figyelmen kívül hagyva a tényeket, a városért dolgozókat, valótlanságokat terjeszt. Városunkat és az azért dolgozókat próbálja lejáratni, településünk rossz hírét kelti hazugságaival. Eddig is nyitottak voltunk és vagyunk minden józan és bölcs, a helyzet megoldását célzó javaslatra, de Naszádos Péter képviselőtől az elmúlt 3 évben, amióta képviselő, még nem halottunk ilyet. Ehelyett csak mellébeszélés, szereplési kényszer, tények elferdítése és rombolás, valamint Hévíz lejáratása meríti ki a tevékenységét. Nevezett képviselő nem a várost képviseli, sajnálatos módon csak saját maga előtérbe helyezésén munkálkodik városunk és a közösség kárára.