MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Harminc esztendős adósságát rótta le Hévíz az elmúlt évben

Az elmúlt év során harminc éves adósságát rótta le a város a lakói és a vendégei előtt egyaránt, amikor a Széchenyi utca felújításába belevágott.

Kijutott a küzdelmekből, a nehézségekből, de túl vagyunk rajta, elbírtuk - e szavakkal kezdte újév köszöntő ünnepi beszédét Papp Gábor polgármester ma, Hévíz hagyományos újévi fogadásán.

A polgármester elmondta: megújult a teljes közmûhálózat, új zöldfelületek, új járdaburkolat, új közvilágítás, utcabútorok épültek. Új parkolót hoztak létre és a teljes útfelület felújítása is megvalósult.

- Rengeteg nehézséggel és mûszaki problémával kellett szembenéznünk, amely hátráltatta a munkát.Hálát adunk, hogy a Jóisten lehetőséget és erőt adott nekünk ahhoz, hogy ezt a városunk életét és arculatát évtizedekre meghatározó beruházást megvalósíthattuk. Köszönjük azoknak, akik munkájukkal, szakértelmükkel, szorgalmukkal hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megvalósuljon. Nem győzöm megköszönni a hévíziek türelmét, akiknek mindennapi életük kényelmét rúgta fel ez a munka, és köszönöm támogató hozzáállásukat, amellyel önkormányzatunkat támogatták ebben a nehéz évben. Külön köszönöm azoknak a hévízi polgároknak, akik az év végén tartott közmeghallgatásra elfáradtak azért, hogy elismerésüket fejezzék ki mind az önkormányzat, mind a kivitelezést végző cégek, lelkiismeretes munkájáért. Ezúton szeretném átadni ezt a köszönetet, hiszen az önkormányzattal együtt összesen 17 szervezet és cég összehangolt munkájáról beszélünk! Köszönöm a rendőrség, a katasztrófavédelem, a polgárőrség segítségét is, amelyek a megváltozott forgalmi rend, a parkolóhelyek megszûnése, illetve egy gázvezeték megsérülése miatt vált elengedhetetlenül szükségessé. Ezúton szeretném megköszönni a sajtó támogató hozzáállását is, hiszen mindig kiemelt helyen tájékoztatta nézőit és olvasóit a beruházásról. Úgy gondolom, hogy amikor majd elsőként végig sétálhatunk a szépen megújult Széchenyi utcán, mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy saját erőnkből, képességeink szerint hozzátettünk valamit ehhez a szép feladathoz.

Papp Gábor az idei évi folytatásról szólva elmondta: 2019 kiemelt feladata lesz a turizmus alapjait adó közbiztonság további erősítése, új térfigyelő kamerarendszer kiépítése a rendőrséggel együttmûködve. A két ütemben végrehajtani kívánt beruházással több mint 50 rendszámfelismerő térfigyelő kamera vigyázza majd a város nyugodt életét. A remények szerint elkezdődhet Hévíz-Balaton Airport fejlesztése is, mely a régió korszakalkotó fejlesztési ugrása lesz a jövőben.

- Az idei évben választásokra készülünk. Képviselő társaimmal, munkatársaimmal azonban mi, eddig sem választási ciklusokban gondolkodtunk, hanem városfejlesztési korszakokban. A kettő között pedig óriási a különbség. Mert hogyan is lett Hévízből, a Festeticsék vad lápjából Európa-hírû fürdőváros? Volt egy tulajdonosa, aki átadta egy hozzáértőnek, hogy építse ki, alkossa meg azt a fürdőhelyet, amely köré ma a városunk épül. Ő pedig nem volt más, mint Reischl Vencel, aki 1905-ben 35 évre bérbe vette a Festetics uradalomtól. Ezután épült meg a Kurszalon, az új fürdőházak, a kéttornyos, jellegzetes fürdőbejárat, majd a Hévíz Szanatórium és Gyógy szálloda. Reischl Vencel volt az, akinek köszönhetően Hévíz kitört az ismeretlenségből, és valódi fürdővárossá vált. Nekünk, városvezetőknek nincs más dolgunk, mint tovább menni a Reischl Vencel által kijelölt úton.

Hévíz választópolgáraitól megkaptuk a bizalmat, Magyarország Kormányától a támogatást, nekünk pedig az a dolguk, hogy meglátva a kor adta lehetőségeket tovább építsük, fejlesszük azt a várost, amit egy kicsit mindenki a magáénak belföldön és külföldön is.  

A fogadás résztvevőit Manninger Jenő országgyûlési képviselő is köszöntötte, poharát emelve a térség turisztikai eredményeire, Hévíz ebben vállalt kulcsszerepére. Az ünnepségen két ifjú hévízi tehetség, Dunca-Stadler Márk Zoltán és Markel Eszter produkcióját hallhatta a közönség, s a vendégeket az önkormányzat közös koccintásra, beszélgetésre, fogadásra invitálta.