MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Indulhat a termelői piac megújítása

Közel 30 millió forint többlettámogatást kapott a Magyar Kormánytól Hévíz városa a termelői piac megújítási munkálataira, melyek hamarosan el is kezdődhetnek. A hét folyamán megtörténik a munkaterület átadása, és a remények szerint a jövő év nyarán már egy modern, megújult piac fogadja a látogatókat. A kivitelezési munkák indításának engedélyezését a képviselő-testület november 3-i soros ülésén fogadta el. A polgármester ismét tájékoztatta a testületet a járványhelyzet városi alakulásáról.
 
„Általános iskolai kiválósági központok határokon átnyúló fejlesztése” – Knowledge Well címû nemzetközi projekt támogatásáról is született döntés az ülésen. A projektben Hévíz, Kapronca és Pécs vesz részt, hévízi részről az Illyés-iskola 5. és 6. osztályos diákjai, valamint az intézmény pedagógusai lesznek részesei a közös munkának, melyek részeként kémia, matematika, informatika és történelem területén dolgoznak együtt a projekt tagok. Támogatta a testület a „Robotok, amelyek összekapcsolják a határmenti középiskolákat” – RobotsConnecting címû nemzetközi projektet is e pályázatban a Bibó-gimnázium diákjai és oktatói vehetnek részt. A projekttevékenységek közé tartozik többek között a tantervfejlesztés, verseny a robotika területén, cserediákprogram, hátrányos helyzetû diákok involválása. Mindezek mellett „A zene közössé tétele és az emberek összekapcsolása a határokon átnyúló térségben” – Share Music címû nemzetközi projektet is támogatta a testület.
 
Döntés született az ülésen arról is, hogy a 2021. évben az idegenforgalmi adó mértékét 530-ról 550 forintra emeli a város. Ugyanakkor áttekintette a testület a város jelenlegi adózási lehetőségeit, adóbevételeit. Határozat született az adózásról szóló önkormányzati rendelet 2021. január 1-jével történő módosításának előkészítéséről. A testület tagjai egyetértettek a parkolási rendszer továbbfejlesztéséről is, megismerve az ezzel kapcsolatosan született tanulmányt, annak eredményességi mutatóit. Döntöttek arról, hogy a parkolási közszolgáltatás ellátására 100%-os önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság alapításának lehetőségét is vizsgálják. Kiemelt fejlesztési területté nyilvánították a Pravoszláv Egyház által megvásárlandó – közösségi ház és parókia építésére szánt – ingatlanrészt, egyetértve a pravoszláv egyház céljaival. Az Árpád utcai temetőben és a Kossuth utcában lévő, beteg tujasorok kivágásáról és pótlásáról is döntött a testület. A jövő évi programok szervezésének rendjét és forrásigényét is elfogadták a képviselők, a turisztikai egyesület által beadott két programterv közül a szerényebb összegût és kínálatút elfogadva, azzal, hogy amennyiben a helyzet megengedi, bármikor bővíthető lehet a városi kínálat.
 
 
 
 
 
 
 
4891
elért ember
755
aktivitás
Te és további 58 ember
3 hozzászólás
12 megosztás
Tetszik
 
Hozzászólás
 
Megosztás