MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kereskedők figyelmébe ajánljuk!

2020. szeptember 21. napjától kötelező a száj és az orr eltakarása.

A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti

  • vendéglátó üzlet (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) vendégei kivételévelaz üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során,
  • a vendéglátó üzlet vendégei, továbbá az irodák, sportolás céljára szolgáló helyiségek és az üzemi helyiségek területének kivételével – a bevásárlóközpont területén

orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A járványhelyzettől függően érvényben lévő egységes szabály szerint ezeken a helyeken érkezéstől távozásig kötelező az arc és a száj megfelelő elfedése, amire már nem alkalmas egy sál vagy kendő.

A boltokban az üzemeltető felelőssége a rendelet betartása a dolgozójánál és a vásárlójánál egyaránt.

A vendéglátó üzletben 23.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni. Ezen időszakban az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, valamint a vételár megfizetése céljából és időtartamára megengedett a tartózkodás.

A vendéglátóhelyek teljes területén – tehát nem csak a vendégtérben – kötelező viselni a maszkot, viszont nem a vendégeknek, hanem minden egyes ott dolgozónak, tehát a felszolgálón kívül immár a szakácsnak, takarítónak, személyzetnek is.

A fenti kötelezettség betartását a Hévízi Polgármesteri Hivatal erre feljogosított ügyintézői a jövőben ellenőrzik.

2020. október 3. napjától, ha a kereskedelmi hatóság ellenőrzése során, vagy a rendőrség értesítése alapján a kötelezettség megszegéséről tudomást szerez, szankciót alkalmaz. Az első alkalommal figyelmeztet, majd bírságot szab ki, végső esetben ideiglenesen bezárathatja az üzletet.

Kérjük a kereskedőktől és a vevőktől is a felelősségteljes magatartást.