MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Király Kinga Júlia az idei Hévíz Irodalmi díjas

Király Kinga Júlia írónak ítélte Hévíz város önkormányzat képviselő-testülete a Hévíz folyóirat irodalmi díját 2021-ben.
A kilencedik alkalommal átadott díjat Király Kinga Júlia a Pernacchia címû, Federico Felliniről szóló esszéjéért kapta, amely a Hévíz folyóirat 2020/1. számában jelent meg. A díjat ma a városi könyvtár épületében Papp Gábor, Hévíz város polgármestere adta át a kitüntetett részére.
Az átadón részt vett Cserna-Szabó András szerkesztő és Darida Benedek olvasó-szerkesztő.
„Az esszé vallja, hogy a mûvészet nem független a kortól, amelyben megszületik, az igazán nagy mûvészet pedig éppen a saját korának megértésével képes kortalanná válni. Király Kinga Júlia szerint Fellini munkásságában egyszerre van jelen a nagy történelmi tabló és a bohóctréfa. Egyszerre életigenlő derû és megrendítő mélység, amely szerzőként és kulturális szereplőként talán magára Király Kinga Júliára is jellemző, és amely – szándékunk szerint – a volt és leendő Hévíz folyóirat szemléletét is meghatározza.” – hangzott el a Hévíz folyóirat szerkesztője, Cserna-Szabó András méltatásában.
A Hévíz Irodalmi Díjat 2013-ban alapította Hévíz város önkormányzata. Az elismerést mindig a folyóirat előző évfolyamában megjelent legjobb írás kapja.
(A laudáció az alábbi linken olvasható:
 
A kitüntetést követően a szerkesztők bemutatták az ez évben megjelent Hévíz-kiadványokat: a Hajószakács és a Svejk 100 címû mûvet a sajtó képviselői előtt.