MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Módosul a parkolási rendelet Hévízen

A kijelölt parkolók használata az egész városban 2020. július 31-ig díjmentes, a képviselő-testület által újonnan elfogadott szabályozás 2020. augusztus 1-től lép érvénybe.

Két díjkategóriát alkalmazva piros és sárga várakozási övezetekbe sorolták a város parkolóit, melyeket táblával jelölnek ki, a díjfizetési kötelezettségre és annak módjára utaló kiegészítő információkkal. Várakozási díjat a külön meghatározott napok kivételével a hét valamennyi napján 8-18 óra közötti időben kell megfizetni, a parkoló automatával ellátott helyen, minimum 15 perc időtartamot alapul véve. A várakozási díj óránként a piros zónába sorolt helyeken 400 forint, a sárgában 300 forint. A zöld alapszínû rendszámmal ellátott környezetkímélő gépjármûvekkel való parkolás ingyenes. Mozgáskorlátozottak és az őket szállító jármûvek parkolása külön szabályozott.

A várakozási övezetek pontos lehatárolása az alábbi fotón látható:

 

Helybeli lakosok, a városban bejelentett lakóhellyel rendelkezők, munkájukkal Hévízhez kötődők külön szabályozás szerint bérletet vásárolhatnak, augusztus elsejétől. A korábban megvásárolt, a régi rendelet szerint kiadott parkolási bérletek lejáratukig érvényesek, kivéve a nagy-parkolói bérleteket. A nagyparkolóba csak az önkormányzat által üzletenként – kivéve a Flavius üzletházban lévő üzletek – kiadott parkoló bérletek használhatóak 2021. január 31-ig.

Bármilyen más a nagyparkolóra megvásárolt, kiadott bérlet nem érvényes, ezért kérjük ezen bérlet tulajdonosokat, hogy a parkoló irodát (Hévíz, Nagyparkoló tér 21. 1. emelet (Flavius Üzletház) Tel.: +36/30-463-69-97) felkeresve tájékozódjanak a további lehetőségekről.