MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Nagy kihívások 2020-ban is

A megye, a térség, a város civil szervezetei, intézményeinek képviselő, az önkormányzat startégiai partnerei társaságában köszöntötte az új esztendőt Hévíz város önkormányzata.

Újévköszöntő beszédében Papp Gábor polgármester az elmúlt év eredményeiről számolt be többek között.
- Számos komoly beruházást tudhatunk magunk mögött. Az egyik legnagyobb, mellyel a hévíziek előtt egy hatalmas adósságot is törlesztettünk, fő utcánk, a Széchenyi utca teljes megújítása volt. Amellett, hogy a szakma köztérmegújítási nívódíjjal ismerte el munkánkat, örömöt jelent számunkra a rengeteg pozitív dicséret, visszajelzés a vendégeink részéről, és bízom benne, hogy a megújult fő utcánkon lakóink szeme is örömmel jár végig nap mint nap.
2019-ben megújult a nagyparkolónk és a mellette húzódó sétányok is.
Rendbe tettük a Zrínyi utcai ivóvízvezetékeket, folytattuk a tóvédelmi program megvalósítását, fejlesztéseket hajtottunk végre közintézményeinknél, a szociális területen, a sportinfrastruktúra terén, átépítettük térfigyelő kamerarendszerünket. Életben tartottuk és még fejlesztettük is a Hévíz-Balaton Airportot, hosszas előkészítő munka, érvek és ellenérvek figyelembe vételét követően pedig az Aquamarin Hotel és Kft-nk eladása mellett döntöttünk - fogalmazott.
A 2020. év kihívásairól szólva elmondta: Idén megkezdődhet a Hévíz-Balaton Airport fejlesztése, az autóbusz pályaudvar kitelepítése és az új megépítése, a Kölcsey utca teljes rehabilitációjával, és teljesen megújul, átformálódik a belváros.


Folytatódik a tóvédelmi program, teljesen megújul a termelői piac és felépül Hévíz új sportcsarnoka. Mindezek mellett befejeződik a Festetics sétány kialakítása, aminek folytatásaként elkészül az egész tavat körülölelő Schulhof sétány.
Felújítják a Szabó Lőrinc utcát, ahol játszóteret és grundot építenek, az iskolában rekortán pálya építését tervezik. A Hotel Aquamarin eladásából származó összeget jellemzően út- és közmûfejlesztésre szeretnék fordítani.
A Széchenyi utcában további parkolókat építenek,, és korszerû technológiával szeretnék megoldani a fizetős parkolást a városban.
A polgármester köszönetet mondott minden közremûködő partnerének az eddigi támogatást, szakmai segítségért, emellett a térségi összefogás jelentőségét hangsúlyozta. Ennek fontosságáról szólt pohárköszöntőjében Nagy Bálint, Keszthely város polgármestere is.
Az újévköszöntő ünnepség fogadással zárult, a közönség előtt pedig a hévízi Thrills acustic duó lépett fel.