MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Okos parkolási rendszer épül Hévízen

Okos parkolási rendszert épít az EPS Global Zrt. Hévízen.

Az EPS Global Zrt. és az Euro One Zrt. - mint a közbeszerzési pályázaton nyertes közös ajánlattevők - aláírta szerződését Hévíz önkormányzatával a város okos parkolási rendszerének kiépítésére és annak technológiai szolgáltatására.

Hévíz Magyarország egyik legnépszerûbb turisztikai központjaként meglévő parkolási kapacitásainak hatékonyabb hasznosítására törekszik. A modern és innovatív technológiai lehetőségeket megragadva a város önkormányzata olyan Magyarországon még sehol nem alkalmazott fejlesztést keresett, amely megoldást biztosít Hévíz okos parkolási rendszerének kiépítésére, annak transzparens és költséghatékony üzemeltetésre, valamint felhasználói szempontból is ügyfélbarát szolgáltatásra.

A mintegy öt hónap alatt kiépülő rendszer - elsőként Magyarországon - teljesen rendszám alapú lesz, így megszûnik a parkolójegy. Az önkormányzat minden parkolóhelyét annak típusától függetlenül egy szoftverrel fogja mûködtetni. Sőt, mivel a szoftver web alapú, bármely más szolgáltatók, mint például a vendéglátóhelyek is kapcsolódni tudnak a rendszerhez, kezelhetik  vendégeik autóinak a parkolását vagy bevonhatják parkolóhelyeiket a maximális kapacitás kihasználás érdekében a városi parkolásba.

„Nagyon üdvözöljük és örömmel láttunk egy olyan hazai pályázatot, amelynek célja egy városi szinten valóban egységes, okos parkolási rendszer kialakítása. Kiváló lehetőség ez arra, hogy a magyar piacon is bemutatkozhassunk, és ne kizárólag külföldön vehessünk részt a parkolás reformjában.” - mondta Gyarmati Zoltán, az EPS Global Zrt igazgatósági tagja.

Az EPS Global Zrt. az önkormányzattal együttmûködésben a legújabb parkolási technológiát fogja saját költségen tesztelni a városban, ezzel a világ egyik legmodernebb parkolási rendszerét létrehozva. A parkolóhelyet keresők a város saját parkolási applikációján keresztül intézhetik parkolási ügyeiket akár már a parkolóhely foglalástól, a navigáción keresztül a díjfizetésig.

Mivel a parkolási rendszer minden eleme, a parkoló automaták és az ellenőri eszközök is online összeköttetésben lesznek a központi szoftverrendszerrel, az önkormányzat az értékes parkolási adatokon túl az összes pénzügyi adat birtokában lesz, és ezekről a rendszer elemzéseket is készít, amelyeket további fejlesztésekre tudnak majd felhasználni.

Az EPS Global-ról

Az EPS Global Zrt 2012 évben került megalapításra azzal a céllal, hogy a magyar technológiát és know-how-t külföldre exportálja. A társaság többségi tulajdonában lévő kínai-magyar vegyes-vállalatainak jelenleg összesen három kínai várossal vannak érvényes koncessziós szerződései 20, 25 és 30 éves határozott időtartamokra. Ezek keretein belül 55 000 parkolóhelyet kell ellátni az EPS és kínai partnerei okos technológiájával és azokat a koncessziós szerződések lejártáig üzemeltetni. A vállalat irányító többségét a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő által menedzselt EXIM Exportösztönző Tőkealap, amely az EPS Global Zrt operatív irányításában is aktívan részt vesz. Jelentős tulajdonos még családi vagyonkezelő cégén keresztül Emőri Gábor is, akinek a tulajdonában álló i-Cell cégcsoport valósította meg például a használat arányos útdíj rendszert (HUGO), valamint az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert (EKÁER).

 

Az Euro One-ról

Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. a vezető szerepet tölt be a magyar informatikai piacon. Hosszútávon is fenntartható, komplex informatikai megoldásokat kínál. Speciális kompetenciáinak köszönhetően az üzleti alkalmazásoktól, valamint üzemeltetés támogatástól az infrastruktúra kiépítésen és fejlesztésen át, egészen a teljes körû IT biztonsági megoldásokig, sokszínû szolgáltatáspalettával áll az ügyfelek rendelkezésére.