MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tableteket adtak át a rendőrségnek

A térfigyelő rendszerének bővítése és fejlesztése részeként két darab Samsung Tab S4 10,5” tabletet vásárolt az önkormányzat a hévízi rendőrőrs számára.

Az eszközöket ünnepélyes keretek között ma adta át Andor László megbízott keszthelyi rendőrkapitány és Tamási Zsolt, a hévízi rendőrőrs parancsnoka részére Fisli István, a önkormányzat emberi erőforrások bizottságának elnöke.

Fisli István elmondta: összesen 65 helyszínen, 92 kamerával mûködik Hévíz város térfigyelő kamera rendszere, melyet négy ütemben fejlesztett és bővített az önkormányzat, összesen több mint 142 millió forint forrásból. A rendszer első ütemeként még az elmúlt évben 27 helyszínen, 37 kamera, 8 átjátszó pont, 2 monitorozó végpont épült ki, 3 szerver, rendszámfelismerő licenc, 37 kameralicenc, zárt, védett, biztonságos, saját tulajdonú hálózati infrastruktúra kiépítése történt meg, nettó 71.819.461 forint értékben. A második ütemben 10 helyszínen, 17 kamera telepítése történt, illetve licencbővítés valósult meg, nettó 15.740.000 forintért. Harmadik ütemben 21 helyszínen, 27 kamera, licenc, szerver és tárhely bővítés nettó: 35.845.044 forintért. Negyedik ütemben 7 helyszínen, 11 kamera, licenc, szerver és tárhely bővítés: nettó 18.685.000 forintért.

Terv szintjén szerepel egyelőre az ötödik ütem megvalósítása, melybe a kibővített új buszpályaudvar, az új Deák-tér, az új piac és az Ady-Széchenyi kereszteződés kerülne bevonásra.

A kamerákra további licencek vásárolhatók, nem csak rendszámfelismerés, hanem a Jövőben arcfelismerés, sebességmérés. A kiépített szerver a rendőrségen üzemel, és fontos kiemelni, hogy részünkről nincs akadálya annak, hogy egy közvetlen adatfolyamot adjunk át a BM-nek közvetlenül.  A rendszámfelismerő összeköthető az autóvadász rendszerrel, ahol körözött gépjármûvek vannak listázva.

A térfigyelő rendszerének bővítése és fejlesztése részeként várásolt meg az önkormányzat két darab Samsung  Tab S4 10,5” tabletet a hévízi rendőrőrs számára, melyek segítségével a beállított riasztásokat a helyszínen, valós időben kapja meg a szolgálatot adó rendőr kolléga. 

A képviselő rámutatott: az önkormányzat és a hévízi rendőrőrs, illetve a keszthelyi rendőrkapitányság közötti kiváló együttmûködést szeretnénk ezáltal is tovább erősíteni. Példa értékû a kapcsolat a város és a rendőrség között, az őrs munkájának, a kiépített rendszernek is köszönhető, hogy a város a legbiztonságosabb települések közé tartozik ma Magyarországon, mely turisztikai szempontból az egyik legnagyobb vonzerőt jelenti a vendégek számára.

Andor László hangsúlyozta: a humán erőforrás mellett nagyon fontos a megfelelő eszköz ellátottság, ennek bővítésében a hévízi önkormányzat folyamatosan partnernek mutatkozik, ezzel jelentősen könnyítve a helyi őrs munkáját, naprakész technikai felkészütségét.