MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Tervtanács az építészet rendjéért

Kormányrendelet előírásának és elvárásának is megfelelve, az önkormányzat egy évvel ezelőtt létrehozta a helyi önkormányzati építészeti-mûszaki tervtanácsot. A tervtanács szakmai tanácsadó testület, melynek elnöke a város főépítésze, Karsádi György. A tervtanács feladata, hogy szakmai véleményt nyújtson az építés-hatósági engedély iránti kérelem benyújtását követően.

A tervtanácsi eljárás a tervdokumentáció benyújtójának kérelmére indul. A Tervtanács szakmai véleményének kikérése az építés-hatósági engedély iránti kérelem benyújtásával történik, a véleményezni szándékozott tervet a hatósági eljárásra jogosult szerv hivatalból juttatja el a Tervtanácshoz.

 

A tervtanács a bemutatott tervek szakmai véleményezése során vizsgálja, hogy a benyújtott építészeti-mûszaki terv megfelel-e az építészeti minőség, szakmai igényesség és szakszerûség, a telepítés, a környezetbe illeszkedés, beépítés, a tervezési program szerinti rendeltetés és használhatóság, az esztétikus megjelenés, tömegalakítás, színezés, anyaghasználat követelményeinek. Vizsgálja továbbá, hogy a terv településképi és településszerkezeti hatásai kedvezőek-e, illetve, hogyan felel meg a rálátás és látványvédelem, a helyi építési szabályzat és szabályozási terv követelményeinek.

 

Mindezek alapján a tervtanács a dokumentációt elfogadásra ajánlja vagy nem ajánlja, vagy javasolt átdolgozás után ajánlja elfogadásra az I. fokú építési hatóságnak.

 

A tervtanács székhelye a polgármesteri hivatal főépítészi irodája.

 

Az öttagú tanácsban részben a hivatal mûszaki osztályán dolgozó, részben a városban élő szakemberek kaptak helyet. Ténykedésük alapvető célja, hogy az elkövetkező időkben Hévízen a meglévő szabályozásnak és előírásoknak megfelelő építményeket alakítsanak ki.